mandag 12. november 2012

Mørk sjokoladekake



En mørk og saftig sjokoladekake som er tatt fra vår mestekokk Arne Brimi. Det som er så fantastisk med denne er at du kan lage den med glutenfri ingredienser!


Sjokoladekake

250 g margarin
250 g mørk sjokolade
5 egg
5 eggeplommer
150 gram sukker
50 gram hvetemel

Ha gjerne en "dæsj" god rom i røra

Slik gjør du;
  • Smelt margarinen på svak varme i en tykkbunnet kjele
  • Tilsett sjokoladen oppdelt i biter, og la den smelte
  • Ta så kjelen av platen og la blandingen avkjøle
  • Visp egg, eggeplommer og sukker lett sammen med en stålvisp
  • Hell i sjokoladeblandingen og visp dette godt sammen.
  • Tilsett til slutt mel og rør dette godt inn.
  • Hell røren i en smurt brødform med bakepapir i bunn (1,5 liter)
  • Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca 20 minutter.
  • Avkjøl kaken og sett den så i kjøleskapet over natten.
  • Server kaken lun eller kald med pisket krem, vaniljeis eller krydderkokte aprikoser
Krydderkokte aprikoser

250 g tørkede aprikoser eller hermetiske aprikoser
2,5 dl hvitvin
1 vaniljestang
1 stjernanis
1 kanelstang
4 ss brunt sukker

  • Bland alt i en ildfast form
  • bakes i ovnen på 200 grader i ca 20 min

1 kommentar:

  1. Hei!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett