mandag 5. november 2012

Espetos de Sardinas


Vi drømmer oss til varmere strøk langs Spanskekysten. En av gledene er å spise ferske sardiner stekt på bål ved sjøen. Sardinene blir spidd fast i sanden foran flammene og grillet til de har fått et "sprukket" skinn. Man blir dratt mot den uimotståelige, herlige lukta av den nystekte fisken som man kan sitte å plukke av kjøtt med bare fingrene. En iskald øl ved siden er absolutt et "must". Det som engang var mat for de som hadde dårlig råd, et billig alternativ som hadde mye næring har nå blitt en livrett for mange av turistene. 

Så hvorfor ikke prøve å lage dette selv på stranden hjemme, eller i en tønne du har satt opp hjemme i hagen. 


Ingredienser:

5 sardiner per pers.
Flaksalt eller maldonsalt

Ønsker man ekstra smak, legg friske urter i buken

Fremgangsmåte:

  • De ferske sardinene skal grilles hele, dryss salt på begge sider 30 minutter før steking
  • Bruk grill, tønne eller lag en grop hvor du legger opp et bål. La det bli godt med flammer og glør
  • Tre sardinene med ryggraden først ned på pinner som har ligget i vann, for å hindre at de tar fyr 
  • Sett pinnene skrått ned i bakken foran bålet og snu når du ser skinnet har fått sprekker



Serveres med sitron og en frisk salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar